lauantai 9. toukokuuta 2009

Teemuluodossa 5.5 ja 6.5 (ei 5.6 ja 6.6)

Teemuluodon äänimaisema alkaa olla lopullisessa kuosissaan tältä keväältä. Rastaiden, punarintojen, peippojen ja peukaloisten konserttiin ovat nyt yhtyneet pajulintu, sirittäjä ja mustapääkerttu. Enää ei puutu kuin muutamia yölaulajia sekä päivälaulajista kultarinta.

Peukaloisen laulukausi alkaa olla lopuillaan. Halssiin kääntyvän polun varrella oli aikaisemmin kolme lintua äänessä, mutta nyt enää yksi.

Yleensä linnut eivät pidä siitä, että niitä osoitellaan kameralla aivan vieressä. Tämä isäntä veti osoittelusta välittämättä uudet keuhkolliset happea ja aloitti seuraavan säkeistön.

Olen monesti yrittänyt turhaan hiipiä kuvaamaan laulavaa mustarastasta. Nyt meitä käveli pitkospuita pitkin isompi ryhmä ilman, että mustarastas oli moksiskaan.

Parkkipaikalla ei voi välttyä kuulemasta sirittäjää.

Tämä kaveri käy toisinaan moikkaamassa tornilla.

Tornin välikerroksesta pääsee sihtaamaan hyvin keltavästäräkkiä. Keskipäivällä ei vain ole sopivaa puskaa myötävalon puolella.
Jos tornissa on vähänkään kauemmin, niin jossain vaiheessa näkee sääksen ja merikotkan. Ruskosuohaukkoja on koko ajan näkyvissä.

Kahlaajista oli paikalla ainakin suokukko (n. 80), valkoviklo, mustaviklo, suosirri, punajalkaviklo ja metsäviklo. Ylävirran säikän kahlaajat eivät auenneet vastavaloon kiikareilla.

Metsäviklo.

Mustaviklo teki pikaisen visiitin.

Se vaihtoi naurulokin kanssa aamun raritiedot ja riensi seuraavaan staijipaikkaan.

Hannu Rinne

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onko päiväys oikea? Eikö 5.6. ja 6.6. tarkoita kesäkuun alkupäiviä?

Hyviä juttuja maukkaiden kuvien kera saat aikaan!

Kiittelee

Keijo

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos palautteesta!
Toukokuun päiviä ne tarkoittavat.

Hannu