Etäisyys lintuun oli viiden metrin luokkaa.
Pikkutyllillä on tapana kääntää ahteri rauhanhäiritsijää kohti.
Kaasmarkun suuntaan mennessä oli pensastaskuja varoittelemassa vähän väliä tien pielessä.
Kivialhon pikkuvarpunen ei välitä pesimisympäristön esteettisyydestä. Lujuus ja turvallisuus ovat ainoita merkitseviä seikkoja.
Kaasmarkun ja Leineperin välisellä pelto-osuudella nähtiin tai kuultiin ainakin pensastaskuja, punavarpunen, västäräkkejä tien täydeltä, pensaskerttuja, ruokokerttunen ja pääskysiä. Leineperistä Häyhtiönmaan suuntaan kulkee kapea, mäkinen ja mutkainen tie, mutta silti siinä on 80km/h nopeusrajoitus. Onneksi kukaan ei päästellyt sillä kahdeksaakymppiä. Ei mekään, ja sen ansiosta pari kilometriä Leineperistä ekopinnaosastollakin tapahtui kehitystä harmaapäätikan muodossa. Muuten ennen Häyhtiönmaata havaittiin muun muassa useita tiltaltteja, pajulintuja, närhi, käpytikka, tuulihaukka, kirjosieppo, käpylintuja, sepelkyyhkyjä, mustarastaita ja vihervarpusia.
Leineperin ja Häyhtiönmaan puolivälin jälkeen olevasta Koirakorven tienhaarasta pääsee Katinhäntä nimiselle kosteikolle.
Kumma ellei tästä maastosta kuulu kevätöinä yölaulajia.
Harjavallan puolella olevasta Pitkäjärven tornista näkee laajan alueen. Torni ei näytä olevan oikein suosiossa, koska sinne johtava polku on niin umpeenkasvanut.Torni on vähän huteran oloinen, mutta kesti kumminkin kaksi henkilöä. Lattian laudoitus on sen verran harvaa, että lautojen välistä mahtuu kännykkä tarvittaessa. Sitä ominaisuutta tulikin heti hyödynnettyä.
Haukoista havaittiin ruskosuohaukka ja neljä samanaikaista nuolihaukkaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti