Usean kumpareen päällä mulkoili kiukkuisen näköinen merikihu.
Osa kihuista teeskentelee siipirikkoista pesän lähellä, mutta tämä lintu toimi suoraviivaisemmin. Hyökkäävä kihu syöksyy tosi lujaa ja tulee niin lähelle, että paikalta on häivyttävä vilkkaasti. Hyökkäävän kihun maalitauluna ei ole mukavaa, mutta kuvaisin mielelläni jotain toista onnetonta, jota kihu rankaisee.
Kakkonen on monitoimilammas. Se pystyy imettämään sekä työntämään papanoita samanaikaisesti ja pystyisi epäilemättä tankkaamaan vielä ruohoakin muiden hommien ohella.
Toinen suopöllö Norjasta.
Lapinsirkku jättiläisen sormella.
Raekuuro on parempi vaihtoehto kuin vesikuuro, koska laitteet pysyvät kuivempina.
Karikukkokoiras vahtii kulkijaa Ekkeroyn pohjoisrannalla.
Aurinkoiset hetket olivat harvassa.
Ekkeroyn itäpään pooki. Vasemmalla on Varangin vuonon Kirkkoniemen puoleista rantaa.
Korpin poikaset ovat kohta valmiita häipymään pesästä. Pesä näkyy edellisessäkin kuvassa.
Suomalainen lintuharrastajaryhmä retkeili Ekkeroylla ja he sanoivat nähneensä keräkurmitsan. Keräkurmitsa löytyi Ekkeroyn länsipään korkeimmalta kohdalta.
Aika veikeä ilme.
Keräkurmitsan sukupuolet ovat aika samannäköisiä, mutta ei ole mahdotonta, että kesäkuun alussa naaraskin olisi vielä maisemissa.
Menin Ekkeroyn jälkeen vielä viime visiitille Vadsøn vesipääskylammikolle.
Mustasukkainen naaras syöksyy häiritsemään toisten ilonpitoa.
Vettä irstailijoiden päälle.
Häirinnällä ei ollut mitään vaikutusta.
Hieno auringonpaiste vaihtui
kohta rajuun raekuuroon.
Vadsøn ihanaprojekti on jäljessä Luvialaisten vastaavasta. Sitten oli vuorossa retken ikävimmät vaiheet, eli pakkaaminen, mökin siivous ja seuraavan päivän pitkä ajomatka. Lähdin ajamaan Vestre Jakobselvista perjantaiaamuna klo 07:30. Ajatus oli ajaa Tervolan korkeudelle ja yöpyä siellä, mutta en sitten jäänytkään Tervolaan vaan ajoin yhtä soittoa Poriin saakka. Kello oli 23:30 kun olin Porissa. Matkamittarin päivälukema oli 1320km ja koko matkan 3960.
Hannu Rinne
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti