perjantai 17. heinäkuuta 2009

Pyöräretki Harjavallan Pitkäjärvelle 15.7

Matkalla kiinnitti huomiota pikkulepinkäisten runsastuminen aikaisempaan retkeen nähden. Parissa kohtaa kuului poikasten kerjuuääntä ja lisäksi näkyi parissa kohtaa langalla istuva aikuinen koiraslepinkäinen. Samalla lailla on kiinnittänyt huomiota pensastaskujen vähäisyys verrattuna viime vuoteen, jolloin niitä varoitteli samoilla seuduilla "joka paikassa". Nyt oli yksi lintu varoittelemassa Häyhtiönmaalla.
Lepinkäiskuvat ovat Häyhtiönmaalta, niin kuin on punakylkirastaskuvakin.

Istuskelin Pitkäjärven tornissa pari tuntia. Sinä aikana paikan ohitti ruskosuohaukka, ilmassa oli enimmillään kuusi nuolihaukkaa sekä ainakin yksi mehiläishaukka. Mehiläishaukkoja saattoi olla enemmänkin sillä yhdessä vaiheessa korkealla kierteli kolme lintua, jotka olivat muodoltaan mehiläishaukan oloisia, mutta liian korkealla kiikareilla tunnistettaviksi.

Nuolihaukkojen kuvaamiseksi siirryin asemiin sillan pieleen, mutta eivät haukat sitten enää pörränneet aivan sillan päällä. Parempi paikka se silti oli kuin torni.
Mehiläishaukasta napsahti ekopinna.

Jotenkin kyyhkyn oloinen.
Loput kuvat ovat myös perniksestä.Lennelköön nyt netissä aikuisena koiraana, korjataan jos ei olekaan.

Seuraavana aamuna hain autolla kiikarini Pitkäjärven sillanpielestä. Hävettäväksi asian tekee se, että olin pyöräretkellä selvin päin ja silti jäi kamat maastoon. Tästä ei liene enää pitkä aika siihen, kun unohtaa pyöränsä sillanpieleen ja kävelee 30km kotiin tietämättä missä on ollut ja miksi.

Mehiläishaukan ekopinnakelpoisuuskin on vähän niin ja näin, koska pyöräretkeä piti paikata autolla seuraavana päivänä.

Hannu Rinne

Ei kommentteja: