torstai 19. maaliskuuta 2009

Iltapäiväretki Nissilänmäelle 18.3

Nissilänmäen hakkuuaukealla on nähty muutamana päivänä piekana, joka ei ole ollut aivan mahdottoman arka. Olin pelipaikalla neljän jälkeen, mutta piekanaa ei sattunut silmiin. Sen sijaan äänessä oli vuoden ensimmäinen mustarastas - tosin vaimeasti, mutta kuitenkin. Käpytikkoja oli useita ja läheltä kuului palokärjenkin ääni.
Tasan kello 17:00 kuului huuhkajan huhuilua, vaikka oli vielä täysi auringonpaiste. Se huhuili useaan otteeseen lisääkin ennen kuin häivyin paikalta kuuden jälkeen.
Huuhkajan myötä helähti 50 pojon raja rikki. Määrällä ei kannata kauheasti leveillä, koska samaa helinää on kuulunut pitkin pitäjää jo uudenvuodenpäivänä. Toiset vaan vetävät tipuja puoleensa enemmän kuin toiset.
Piekanaa ei sitten näkynyt lainkaan, mutta paikan ohitti hiirihaukka, jonka tulkitsin muuttavaksi.Ammattilainenkin on vaikeuksissa liian ison kävyn kanssa ja lopulta kävi niin, että käpy tipahti maahan.Mitenkähän tässä oikein käy? Jos pudotan kävyn, niin sitten sitä naureskellaan jo huomenna netissä.
Kuusenlatvassa kökötti vahvanokkainen lintu.

Pähkinähakki, Än (Atlas 2)

Keltasirkku, Än,k

Hannu Rinne, k,kiert (Atlas 1)

Ei kommentteja: