sunnuntai 27. huhtikuuta 2008

Signilskär 14.-20.4.

Läksimme Heinon Juhan kanssa piipahtamaan Hammarlandissa, Signilskärin lintuasemalla. Paikkaan, jossa lintuja muuttaa käytännössä aina, jollei ole kaatosade tai soppasumu mallia "ärt." Tulihan se sitten taas todistettuakin. Tuuli oli menomatkaa ja ekaa aamua lukuunottamatta joko pohjoisesta tai koillisesta -jeba jee. Porissa päivälämpötilat huitelivat kuulemma kahdeksikkoa, Signillä tasaisesti neljää. Saari oli jo mennessä tyhjä linnuista, eikä lisäystä viikon mittaan juurikaan tullut.

Illan kelmeyttä kelmien kuontaloiden yllä


15.4. aamulla tuuli kehtasi sentään olla eteläinen. Sen johdosta kaiketi hanhet ja varislinnut päättivät nostaa kytkintä Ruotsin puolelta. Olin nyreissäni; lähteä nyt Porista lounaisimpaan Suomen kolkkaan katsomaan em. lajiryhmien muuttoa! Ei siinä lyhytnokkahanhikaan paljon säväytä, kun niitä ensin kotopuolessa syynää aina niin halutessaan.. Mutta ei risuja ilman ruusua; sataman rantamilla alkoi kuulua sellaista ääntä, jota en kuuna valkeana uskonut saaresta koskaan kuulevani. Siinä kalpenee kaikki itäiset vihriät ja ruskiat. Nimittäin varpuskoiras jos joku on hittituote saaressa kuin saaressa, joskaan ei Reposaaressa. Länsiluodoilla haitarit pystysessä pohjaa ronkkivat pariskunta mallia harmaasorsa. Muuttopuolella mm. merikotka 9 ja varpushaukka 38.

Asema ja kottaraisten asuntomarkkinat

16.4. heräsimme ja itseämme keräsimme. Juha tsiikasi ikkunasta, eikä kuulemma nähnyt Hamnskäriä! Mietin, onko hänellä huivi silmillään, mutta totta se oli. Umpimuhku sumu oli päällänsä ja näkyvyys 200m. Ehkä siksi lapasorsapari oleili kuivalla maalla tyrnien kupeessa. Päivä meni saarta kiertäessä ja Salman Rushdeja päästellen. Sumu lähti vasta illan tullen ja kuovipotti ohittikin saaren vasta illan hämärtyessä.


Lounaasta saapuvat terveiset Ruåtsista...

17.4. pientä yritystä, mm.: alli 322m, tukkakoskelo 71m, sinisuohaukka 10m, väiski 72m, hemppo 10m ja urpiainen 116m.


Toveri Heino ei tullessa aavistellut tulevia tuulien suuntia...


Tullessa oli ongelmia moottorin kanssa, mutta olipahan varavenho peräsimessä kines. Tuolla samalla peräkipolla muuten jouduimme tulemaan pois saaresta ja allekirjoittanut oli märkä niskasta pohkeisiin ja joutui Käringsundissa järkyttämään herkkää saaristolaisrauhaa vaihtamalla kaiken päällään olevan uusiin ja kuiviin vastaaviin. No, terapialla siitä selviää.

Signin tuuliyksikkö oli "out of game" ja jos joku tuota valmiiksi ollutta köysiviritystä lähtee kovalla tuulella irrottamaan, niin voipa irrota jokunen raajakin samalla...Arveluttavaa.

18.4. taktisista syistä siirsimme ylösnousua hieman aurinkoa myöhemmäksi....

Tämä isolepinkäinen ei päivystänyt suopainanteissa tai niityillä talttahampaita. Ei, se päivysti pihlajassa ja poimi tyrneistä onnettomia hippiäisiä.

19.4. jonkinlaiset säälirääppiäiset menossa heti aamusti. Ja luonnollisesti hanhia. Lyhytnokka taas messissä ja miehet nostavat leposykkeitään yhdellä. Myös kuovia pukkasi (124) ja pikkuusen petoja, mm. varpushaukkoja 26. Väiskejä aaltoili 77 ja niittykirvisiä nytkytti 184 sekä tietty niitä variksia ja naakkoja molempia "över två hundra."

Linkolan staijibunkkeri. Oikealla asema.

Juha se on kova jätkä komppaamaan!

Keittiön lämpötila vaihteli +9C:n ja +12C:n välillä.

Ei aina hirmumuuttoja, ei aina hirmulajeja. Syksyseen, Signi.

Piisami

Ei kommentteja: