sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Pitkäperjantain pääsiäistipuja

Pääsiäisen säätiedotus vaihtui viikon mittaan moneen kertaan. Viimeisimmän säätiedon mukaan pitkäperjantai on pääsiäisen ainoa aurinkoinen päivä. Aamupäivällä oli suttuinen keli, mutta iltapäivällä kirkastui.
Kuvat suurenevat klikkaamalla.
Pinomäki:

Hei jouhis, etkö huomaa, että vikittelet plataria. Se on sitten sun syysi, jos tiirassa on syksyllä sinisorsa x jouhisorsa merkintöjä tai kannaltasi raskauttavampia jouhisorsa x sinisorsa ilmiantoja. Ensin mainittu lintu tulkitaan risteymän aloitteelliseksi osapuoleksi.

Laajempi näkymä Lattomerentieltä.
Pinomäellä ei ollut hanhia tai joutsenia eikä niitä ollut Ulvilan puolella Veikkolassakaan.
Kyläsaaren vanhainkoti:
Vanhainkodin puissa oli räkätti- ja punakylkirastaita sekä tilhiä.

Linnuissa ei ole tietääkseni pussieläimiä, ja jos onkin niin sitten Australian suunnalla.

Vanhainkodin pihalla on pikkuvarpusia. Olivat vallanneet ainakin yhden pöntön pihapiiristä.
Kivinin peltoaukea:
Ilma rupesi kirkastumaan puolen päivän tuntumassa. Kivinin pelloilla oli muun muassa noin 80 merihanhea, kaksi kurkea, 8 harmaahaikaraa, 12 västäräkkiä ja kolme niittykirvistä. Lisäksi kuului useaan otteeseen hempon lentoääntä.

Kiuruja oli lentävää ja

hyppäävää sorttia.

Korppi lensi aivaan päältä ja ihmeekseni se ei reagoinut kameralla osoitteluun.
Makholma:

Nyt on kiire pönttöjen puhdistamisen ja uusien ripustamisen kanssa. Punatulkku ei kuitenkaan halaja suin surminkaan pönttöön. Joskus se vain päätyy sinne varpuspöllön avustuksella.

Vihervarpuset ovat runsastuneet viikon kuluessa huomattavasti.

Viime vuonna pihan reunalla pesi mustarastas, toivottavasti tänäkin vuonna. Mustarastaan pesäkäyttäytyminen oli aivan erilaista kuin esimerkiksi räkätti- tai punakylkirastaalla. Jälkimmäiset pitävät pesällä häirittynä kauheaa meteliä, mutta mustarastas häipyi äänettömästi pesältään eikä varoitellut lainkaan ja palasi äänettömästi takaisin.

Vuoden ensimmäinen hippiäinen huhtikuussa! Jos pyrkisin vakavasti otettavaksi bongariksi, en kehtaisi tunnustaa huhtikuun hippiäistä. Silti ollaan vielä 300 vuosipinnnan vauhdissa, koska näyttää vääjäämättä siltä, että huhtikuussa helähtää 100 lajia rikki.
Sudenkalliot:

Kangaskiurun soidinlaulu kuului heti, kun astuin autosta ulos. Se oli hyvin korkealla ja nousi koko ajan korkeammalle ennen häviämistään. Odottelin tunnin verran turhaan sen uutta ilmestymistä. Odotellessa korppi pyörähti Sudenkallioiden päällä, kyyhkysiä ja laulujoutsenia meni harvakseltaan pohjoiseen päin ja Viasveden suunnalta kuului kurkien mölinää.
Kivinin iltastaiji:

Merihanhet suuntasivat illansuussa etelään. Muutaman linnun parvia, yhteensä noin 50.

Myötävalossa töyhtöhyypän hieno selän väritys pääsee oikeuksiinsa.

Hannu Rinne

Ei kommentteja: