tiistai 13. huhtikuuta 2010

Lumihanhi Leistilänjärvellä 12.4.2010

Viiden maissa iltapäivällä tuli tieto Leistilänjärvellä olevasta lumihanhesta. Olin vielä töissä, enkä ensin aikonut lähteä paikalle lainkaan. Intoa laimensi hieman se, että lintu luokitellaan melko varmasti tarhakarkulaiseksi. Pyöräillessäni kotiin mieli muuttui - voisihan sitä mennä katsomaan kun on noin lähellä.

Tähän porukan jatkoksi kannattaa varmaan pysäköidä.

Lintu näkyi heti auton ikkunasta ilman apuvälineitä. Tämä kuva on 100mm linssillä. Lumihanhi on kuvan keskellä oleva valkoinen piste. Etäisyyttä oli noin parisataa metriä.

Lumihanhi on suunnilleen metsähanhen kokoinen.

Lintuoppaan mukaan lumihanhi pesii Pohjois-Amerikassa ja Koillis-Siperiassa, mutta joskus lintujen tiedetään harhautuneen Länsi-Eurooppaan.
Mitenkähän rariteettikomitea ratkaisee linnun alkuperän? Menemällä pellolle tarjoamaan pullaa. Jos hanhi syö pullaa kädestä niin se on tarhasta, jos se lähtee livohkaan niin Siperiasta.

Yhteenottoja ei syntynyt. Metsuri yritti uhitella, mutta lumihanhi ei provosoitunut. Kahdeksan jälkeen hanhet hiippailivat keskemmälle peltoa ja alkoivat nukkumaan. Kun lähdettiin pois, niin metsästä kuului palokärjen kuikuilua.

Hannu Rinne

Ei kommentteja: