perjantai 6. helmikuuta 2009

Pohjoisen pojat etelässä


Pari pohjoisen satakunnan harrastajaa halusi tutustua etelän lintutarjontaan, joten ei muuta kuin maastoon. Päivän eka kohde oli Köyliön pähkinänakkeli. Lintu oli tälläkin kertaa erittäin yhteistyökykyinen ja ilmaantui nopeasti pelipaikalle ja suoritti noin parin minuutin poseerauksen pihapuussa. Sen jälkeen siemen suuhun ja nopea poistuminen takavasemmalle. Pohjoisen poikia hymyilytti...


Seuraaviksi siirryimme Hallavaaran jätteenkäsittelylaitokselle. Tavallisen kaduntallaajan mielestä paikka on vain kaatopaikka, mutta lintuharrastajan silmin se näyttää jo lähes maanpäälliseltä paratiisilta.


Hallavaaran kohdelajina oli ensisijaisesti isolokki, joka löytyikin pitkän parvenparkauksen jälkeen. Mukaan tarttui myös havaintoja mm. maakotkasta, kanahaukasta ja kottaraisista.

Hymy alkoi nousta jo korviin saakka...


Tälläisiä sulaojia on tullut vastaan kuluvana talvena useita ja monesti ne ovat olleet tyhjää täynnä. Onneksi ei tällä kertaa...Tarkkailimme matkan päästä, miten peukaloinen ruokaili ojan pohjalla. Pirteältä vaikutti tämä tapaus!


Pohjois-Satakunnasta on talvehtivat päiväpetolinnut pääasiassa jo kadonneeet, mutta onneksi Säkylän peltoaukeilta niitä vielä löytyy....

Heiju

Ei kommentteja: