keskiviikko 14. tammikuuta 2009

Viikonloppu 10.-11.1.2009


10.1.2009 ak ja Sami Luoma päättivät pistäytyä Porin pohjoispuolen maisemissa. Homma aloitettiin Merikarvian Kasalan kalasatamasta. Keli oli upea, vain kovahko tuuli jäädytti poskipäitä. Olosuhteista huolimatta meininki oli perin vaatimatonta; lokkeja, muutama mustalintu ja pilkkasiipi...Oli aika siirtyä karajahtiin.


Karaprojektikaan ei oikein lähtenyt käyntiin toivotulla tavalla. Hyviä sulia löytyi, mutta ei karoja.

Vasta kuvassa näkyvältä Kuritunniskalta Siikaisissa löytyi karoja 5 yksilön verran. Kun siihen lisätään vielä vanha laulujoutsen ja telkkä, niin homma alkoi näyttää paljon paremmalta.

Illallla juhlittiin PLYryn 50-v juhlia ja juhlintaa jatkettiin huhujen mukaan ahkerasti aamuun asti ...


Sunnantaiaamun nousua seurattiin Eurajoen luusuassa. Kun pakollinen auringonnousukuva oli otettu, alkoi perinteinen jokilaskenta tarkoituksena ynnätä pikku-uikut, sinisorsat, karat yms. joella talvehtivat lajit.


Perinteinen pikku-uikkumesta Eurajoesta, tällä kertaa näkyi kaksi yksilöä.

'

Sinisorsien joukossa ilmeinen sininokkasorsa vai liekö tavallinen pläide vain palelluttanut nokkansa, kun noin sinertää. Joka tapauksessa veikeän näköinen kaveri.

Joitain yhteissummia joelta: sinisorsa 300, pikku-uikku 3 ja koskikara 14. Lisäksi joen rannoilta tai muuten välittömästä läheisyydestä löytyi mm. peukaloinen ja mustapääkerttu.

Mennyt laskenta oli sikäli historiallinen, että nyt sai laskea koko joen Euran kunnan alueena, kiitos kuntaliitosten.

Juha Heino

Ei kommentteja: