sunnuntai 28. syyskuuta 2008

Ympäristöseuran retki Säppiin 19.-21.9.2008

Ympäristöseuran retki lähti käyntiin kun rantauduimme Luvian Säppiin 19.9. kello 17.30. Runsaat eväät kannettiin asemalle ja pikapuoliin maastouduttiin sieniretkelle Lepistön aarniometsään. Tuskin ensimmäiset suppilovahverot oli kerätty kun Jan huomautti naaras valkoselkätikan läsnäolosta.Sieniä Lepistössä riitti puihin asti.

Lauantai aamun tihkusade oli pysäyttänyt muakavasti pikkulintuja saareen. Verkoilla oli kiirettä - retken pienimmät: Tomi ja Hippiäinen.
Huomiosta nauttii konkari rengastajan uran toinen lapinsirkku.
Passikuva
Iltapäivän auringon paiste valaisee Hanhiston hoitoniittyä.
Hoitoniittyä ei pitkään ehditty ihastella - rengastajalta tuli komento takaisin Peräkulman verkoille. Itäinen taigauunilintu tutumman sukulaisensa pajulinnun seurassa oli haksahtanut verkkoon. Taigauunilinnulla on meneillään hyvä esiintyminen ja 28.9. mennessä syksyn taigauunilintusumma onkin kivunnut Säpissä jo 27 yksilöön.
Aurinko loi luontoon eloa. Kyy paistatteli Hanhiston polulla. Rantakäärme ja sammakkokin havaittiin päivän aikana. Myös perhosia ja sudenkorentoja oli liikkeellä mukavasti. Mm. 30 amiraalia, kaaliperhonen ja 6 lajia korentoja kirjattiin havikseen.

Lämmin ja tyyni Säppi jätettiin päämiehittäjän hoiviin 21.9. kello 15.00. Kiitokset rengastaja Juha Sjöholmille opastuksesta ja kaikille retkeläisille hyvästä seurasta! Ensi vuonna uudestaan...

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Juu itse retkellä olleena, on mukava huomata edes jonkun järjestävän Säpinreissuja. PLY:n reissut on aina pirun raskaita talkoohommia. Ja niistäkin pakkaa moittimista välillä tulla. Kiitokset ympäristöseuralle hienosta retkestä!
T:Lunkkeri