keskiviikko 3. syyskuuta 2008

Toukarin ilmataistelu

Toukarin ja Lyttylän välejä hiertänyt kiista saalistusoikeuksista kärjistyi avoimeksi konfliktiksi. Tapahtumat saivat alkunsa, kun yksittäinen Lyttylän ilmavoimien yksikkö tunkeutui Toukarin alueelle. Tunkeutuminen johti ilmataisteluun, jossa kaksi Toukarin ilmavoimien hävittäjää yritti ajaa tunkeutujaa pois Toukarin ilmatilasta.

Ilmataistelu Toukarin taivaalla.
Tunnin kestäneen taistelun jälkeen vihollinen ajettiin niin ahtaalle, että se joutui peräytymään omalle alueelleen.



Lyttyläläinen hyökkääjä palaamassa omalle alueelleen.
Toukarin sodanjohdossa ei tuudittauduttu välikohtauksen jälkeen harhaluuloon, että Lyttylän taholta suoritettu provokaatio jäisi ainoaksi laatuaan. Lyttylän hyökkäyksen seurauksena Toukarilla julistettiin liikekannallepano, jossa kaikki lentokelpoiset ja ilmassa pysyvät yksiköt kutsuttiin palvelukseen. Ilmavoimien tukikohtaan ilmestyi niin monenlaisia ilma-aluksia, että niiden tunnistamiseksi tarvittiin asiantuntija-apua. Mäkelän Petteri antoi nimen kaikille suohaukoiksi itseään kutsuville taistelijoille. Petteri antoi myös jokaisesta ikäarvion, jotta pystyttiin paremmin arvioimaan jokaisen käyttökelpoisuus taistelutilanteessa. Joukot ryhmiteltiin laivueisiin, joiden tehtäväksi annettin Toukarin alueellisen koskemattomuuden varmistaminen.
Hävittäjälaivue:

Tuulihaukka

Nuolihaukka

Varpushaukka
Pommittajalaivue:

Aikuinen ruskosuohaukka. Taitavan pommittajan tunnistaa siitä, että se on noinkin vanhana vielä ilmassa.

Nuori ruskosuohaukka. Pommittajan kokemattomuus näkyy siinä, että se tarjoaa noin suuren maalitaulun vihollishävittäjille.

Nuori sinisuohaukka. Pommittajan kokemattomuus näkyy siinä, että pommituskohteen tähyilyn sijaan se tähyilee syömistä.


Toinen nuori sinisuohaukka. Pommittajan kokemattomuus näkyy siinä, että pommituskohteen tähyilyn sijaan se tähyilee omaa ilmatorjuntaa.

Kolmas nuori sinisuohaukka. Pommittajan kokemattomuus näkyy siinä, että pommituskohteen tähyilyn sijaan se tähyilee taistelun dokumentoijaa.

Neljäs nuori sinisuohaukka. Pommittajan kokemattomuus näkyy siinä, että pommituskohteen etsimisen sijaan se tarkkailee viljojen tuleentumista.
Tilanne on sittemmin rauhoittunut ja taivaalla kierteleekin enää yksittäinen tutkavalvontakone.


Hannu Rinne

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvin keksitty ja kirjoitettu juttu. Tuota oli kerrassaan hauska lukea :). Mielikuvitus on lentänyt oivallisesti.

Kuvatkin ovat mukavaa katsottavaa, erityisesti viimeinen on oikein tyylikäs. Tosin niistä näkee, että aika reilusti alkuperäisiä kuvia on rajattu, mikä ei tietenkään ole ihmekään, kun eiväthän ne haukat yleensä kovin läheltä tornia lennä. Isokokoisia kuvia katsoessa niissä näkyy aika selvää yliterävöitystä varsinkin lintujen ääriviivoissa eli vähempikin terävöitys riittäisi...