keskiviikko 7. toukokuuta 2008

Tornien taisto 3.5.2008

Tarkoituksena oli kiertää pyörällä kaikki taistoon osallistuvat porilaiset tornit, mutta siihen ei aika aivan riittänyt. Toukarin tornille piti päästä viiteen mennessä ja se edellytti heräämistä jo ennen neljää. Nukkuma-aikaa olisi saanut vartin lisää syömällä aamiaisen jo illalla, nukkumalla retkivaatteet päällä ja kiikari kaulassa.
Fasaani rääkäisi kisan käyntiin tasan viideltä. Toukarilla oli viiden minuutin jälkeen koossa 10 lajia ja 40 minuutin jälkeen 27.
Joukkueiden nimet ja tulokset on poimittu birdlifen sivuilta 5.5.2008.

Toukari, Ekoakat 53 pinnaa.
Toukarin torni oli ainoa, jossa linnut olivat riittävän lähellä kuvausta ajatellen. Keltasirkku ja sinitiainen olivat molemmat lavan vieressä olevassa puussa. Sinitiaisella on rengas jalassaan, mutta notuleista ei saa selvää.



Ooviiki, Siipisiskot 75 pinnaa. Hyvä tulos, vaikka katseluala onkin jonkin verran rajoittunut.

Paarnoorin ruohikkolava, Viikitimalit 74 pinnaa. Lavan nimen voisi muuttaa yksin tein avosettilavaksi.

Kaarluoto, Kowa yritys 93 pinnaa. Ainoa torni, jossa oli vähän ahdasta.

Eteläranta, HEVI Team 90 pinnaa. Tornista on hyvä katseluala koko lahdelle. Näkyvissä olivat sekä mandrariinisorsa että avosetti. Muuttohaukkojen massamuuttoa odoteltiin.

Teemuluoto, ekoPLY 96 pinnaa. Täällä oltiin niin tarkkana, että lintu olisi pysynyt näkymättömissä vain jos se olisi sukeltanut Kivinillä ja noussut pintaan allonmurtajan tuolla puolen.

Enäjärven luontolava, Lavantiirat 73 pinnaa. Lavan mataluus haittaa jonkin verran näkymää, mutta ei estänyt niittysuohaukan havaitsemista.

Enäjärven länsitorni, Rentoutuneet Retinat 81 pinnaa. Torniin ei sopinut tuuli lainkaan ja oli puolenpäivän aikaan tosi kuuma paikka.

Leveäkari, Triply 97 pinnaa. Puoli tuntia ennen määräajan umpeutumista oli vielä harakka puutteena. Siitä huolimatta tuli Porin alueen voitto.

Omaan ekopinnalaariin tuli tuhtia tavaraa. Vähän hävettää, sillä täysin ilman omaa ansiota sain avosetin, mandrariinisorsan ja niittysuohaukan.
Seuraavana päivänä tarjoutui mahdollisuus kuvata avosettia Preiviikin kalarannassa.

Niittohommissa



Ei kenenkään nimittämänä taistotarkkailijana voin vahvistaa, että kilpa oli rehellistä. Pyypillejä, houkutuslintuja tai linnunlaulua sisältäviä äänitteitä ei takavarikoitu, eikä tornien liepeillä ollut tuoreita haaskoja, silakanperkeitä tai äkkiä ilmestyneitä ruokintapaikkoja.

Kilometrejä kertyi 87 ja lajeja 6.
Hannu Rinne





Ei kommentteja: