maanantai 23. helmikuuta 2009

Talouden ennusmerkkejä

Viimeisen vuoden aikana talous on ajautunut voimakkaaseen taantumaan. Siinä ei ole sinänsä mitään ihmeellistä, mutta se on hämmästyttävää miten väärässä kaikki talousprofeetat ovat olleet ennusteissaan. Talouden ennusmerkit ovat olleet nähtävillä jo pitkään - on vain pitänyt osata katsoa oikeaan suuntaan.

Jos Toukarin urpiainen nokkii samaa urpua kuin missä se roikkuu, niin silloin on vaarana, että mennään lujaa alas. Jos ei heti, niin pian kumminkin.

Jos urpiainen haistelee lepän urpua epäluuloisena, niin silloin pankitkin kyräilevät toisiaan.

Jos Toukarin pyrstötiainen pysähtyy paikoilleen, niin silloin taantuma tarraa talouteen.

Jos pyrstötiaisen pyrstön alapinnan nuoli osoittaa ylöspäin, niin se merkitsee sitä, että taantumaa seuraa nousukausi. Maata kohti osoittava nuoli ennustaa nousukauden jälkeistä taantumaa.

Jos Preiviikin lepinkäinen istuu vaijerilla, niin se tietää huonoa pellon pienjyrsijöille, samoin kuin firmojen maksamille osingoille.

Lepinkäinen varmistaa viestin perillemenon kuvaavalla eleellä: talous on vapaassa pudotuksessa, eikä vielä olla pohjalla.
Edellä olevat ilmiöt ovat kenen tahansa todennettavissa, ja ne pitävät paikkansa yhtä hyvin kuin muutkin talousteoriat.
Talousongelmia kiinnostavampi asia on lintujen pitkät vaellus- ja muuttomatkat. Makholmasta tuli selvyyttä tähän mysteeriin.

KT: Moro Hannu, ootko koskaan ihmetellyt miten kuusitiaiset ylittävät suuria vesialueita.
HR: No en, mutta lentämällä kaiketikin.
KT: Niinkin, mutta myös purjehtimalla. Olet saattanut huomata, että en ole mikään albatrossi, joten väsyessäni lentämään laskeudun ajelehtivalle lumpeenlehdelle ja nostan toisen siipeni tällä tavalla purjeeksi. Hyvällä tuulella matka rientää joutuisasti ja energiaa säästyy.
HR: Niin tietysti, kuinkas muutenkaan. Nyt kun sen sanot, niin asia on aivan selvä.
-
No niin, mopo lähti vähän käsistä tekstiä väsätessä, mutta lähteköön. Toukarilla oli siis lauantaina urpiaisia, kahdeksan pyrstötiaisen parvi, jompikumpi buteoista, pari käpytikkaa, pari fasaania ja ruokinnalla keltasirkkuja ja viherpeippoja. Preiviikissä oli edelleen isolepinkäinen ja Ooviikissa vilahti jonkin tuntemattomaksi jääneen ison linnun varjo. Kun tähän lisätään vielä Makholman pari korppia ja Tiilimäen räksä, niin tärkeimmät on kerrottu.
.
Hannu Rinne

Ei kommentteja: