lauantai 7. kesäkuuta 2008

Kirkkovenesoutua ja meristaijia

Sattumalta soutajaksi, näinkin voisi sanoa kun lyhyellä varoitusajalla lähdin mukaan.

Kirkkoveneet odottivat lähtövalmiina Aittaluodon rannassa. Ilta-aurinko paistoi lämpimästi ja tuuli oli täysin nollissa. Ei parempaa soutukeliä voisi pyytää mistään.

Kuusikymmentä soutajaa jaettiin veneisiin nopeasti ja vanhalla rutiinilla. Vain kaksi viime tippalaista jätettiin rannalle suutaan soittamaan. Limuviinalla käyviä teinityttöjä tuskin kukaan olisi jaksanut kauan kuunnella?

Suistossa oli tunnelmaa, tässä olemme saapumassa Toukarin pysähdyspisteelle, jossa teimme kävelyn Porin tai Suomen, ellei peräti koko Euroopan parhaalle yölaulaja paikalle.

Hannes ja Pirjo Tiira olivat meitä Toukarilla vastassa ja kertoivat retkeläisille kuumia vinkkejä eri yölaulajien tunnistamisesta.

Muita kuvia ei yösoudulta tullut otettua. Retkellä havaittiin mm. luhtakerttunen, viitakerttusia (2), ruisrääkkiä (3), pensassirkkalintuja sekä hieno kolmen kaulushaikaran parvi, joka pyöri pitkään soutajien yllä öisellä taivaalla. Nisäkkäistä havaittiin euroopanmajava sekä saukko.

Souturetken jälkeen ei enää kannattanut mennä nukkumaan. Pientä porukan vaihtoa ja merelle staijiin. Paikan varmaan kuvasta tunnistaa jokainen hieman merelle joskus katsonut. Viikkarin raritykki hymyilee leveästi - näin tyhjää paikkaa harvoin löytää - onneksi on kaunis ilma ja evästä tarpeeksi :)

Iltapäivällä oli aika lähteä kotiin elpymään. Tukialus on saapumassa noutamaan väsyneitä staijareita. Huomaa kallistus, vaari istuu vasemmalla laidalla :)

Jotain hyviä haviksia tuollakin nähtiin, merihanhia muutti mukavasti etelään ja niiden mukana myös kesäkuussa harvinaisia lyhytnokkahanhia (2). Myös vakiolajiksi tulleita etelänkiisloja näkyi kaksi.

Holmes - Punainen vaara

Ei kommentteja: