keskiviikko 12. maaliskuuta 2008

Mustajoutsen

Lintumiesten kera pikku miitinki kaupungilla iltapäivällä. Onnellisena hyvästä myötätuulesta lähdin polkemaan fillarilla kohti Meri-Poria. Ekopinnoja oli turha toivoa, työmatkasta fillari oli kulkenut osan matkaa auton lavalla.

Mustavarikset eivät siis vieläkään kartuttaneet pistetiliä, ei tiliä lisänneet aamulla havaittu kulorastas tai merihanhet tai aamupäivän maakotka...

Kotimatkalla iltapäivällä hetkeä ennen Ulasoorin kylmäasemaa katselin joutsenparvea, varsinkin niitä kolmea laulujoutsenta joiden perässä lensi tummempi, valkosiipinen lintu.

Mietin hetken voiko nuori kyhmyjoutsen näyttää metsänreunaa vasten noin tummalta ja valkosiipiseltä? Parvi teki pienen käännöksen ja minä poljin myötätuulessa kohtuullisen lujaa.... sen minkä voimat antoivat myöden....
Kylmäaseman kohdalla tien ylityksessä oli pakko jarruttaa ja parvi tuli melkein suoraan ylitse. Epäuskoisena tuijotin lintuja - ei helvattua - Sehän on mustajoutsen :)

Ei muuta kuin tien yli ja parkkiin tekemään lintutiedotuksen hälyä hyvästä "tarhalinnusta". Hetken mietin onko kukaan staijissa Suistossa tai Kyläsaaressa. Olihan siellä, päivitys oli Alangolta tullut heti perään - Putosi yöpymään. Tuon päivityksen luin vasta kotona koneelta.

Kun vielä Pekka soitti heti viestin jälkeen ja kertoi menevänsä etsimään lintua, pyöräilin iloisesti kotiin - Olin tehnyt hyvän haviksen. Niin oikeasti teinkin, mutta en tiennyt linnun olleen jo yleisesti tiedossa! Pekka on hyvä bongari, ei kertonut mulle mitään sen löytyneen jo eilen :)

Se mitä tästä opitaan, lintutiedotukseen ei kannata laittaa kaiken kattavaa hälylistaa!

Holmes - keltaisen paholaisen rallikuski

1 kommentti:

rolsen kirjoitti...

Jou,

Kaverin kanssa käytiin Ulasoorissa tänään ja siellä se tumma kaveri oli kiltisti pellolla laulujoutsenien seassa. Tuorsniemessä lurautteli kiuru ja pellolla oli kymmenkunta metsähanhea. Myös hyyppiä on siellä täällä.