maanantai 12. heinäkuuta 2010

Kesäretki Säppiin 10.7.

Lauantaina mentiin Marjakarin kautta Säppiin kohtalaisessa etelätuulessa.

Viasvedenlahdella toinen retken gavioista. Surkea kuva, mutta laji taittuu, eli kaakkuri. Suurin osa sorsista oli naarashaahkoja, joukossa muutamia eklipsipukuisia koiraita. Mustalintuja nähtiin yksi ja pilkkasiipiä viisi.

Selkälokki kierteli Marjakarin rannassa.

Merimetsotiheys on paikoin aika korkea.

Marjakarin merimetsojen kokonaismäärästä ei ole käsitystä, mutta niitä on ainakin enemmän kuin mitä oli toukokuun puolivälissä.

Toinen gavia on kuikka. Kuikan kuvaaminen jäi vähän harmittamaan, sillä se lensi aika läheltä, mutta automaattivalotuksen takia alkuperäinen kuva jäi aivan tummaksi. Tummuutta on korjattu kuvankäsittelyohjelmalla huonolla menestyksellä. Präälän eteläpuolella oli sen verran merenkäyntiä, että edes 10 aukon vakaaja ei olisi hillinnyt kameran heiluntaa.

Kalliolla oleva suosirri jäi ensin huomaamatta.

Havaintohetkellä näytti kuin parvessa olisi ollut kuovisirri, mutta kuvista ei löytynyt yhtään.

Haahkatiheys on huippuluokkaa.

Noustiin maihin takalahdessa ja syötiin Krävelissä eväät. Tyrnipuskissa piileskeli pari pensaskerttua ja paremmin näkyvissä muutama västäräkki. Maalla ei sitten muuta ollutkaan. Pesivää merikihuparia ei näkynyt. Kihupari tuli karinokan suunnasta, mutta eivät jääneet paikalle. Pesintä on ohi tai epäonnistunut.

Päivän ainoa punajalkaviklo.
Kruununmöljässä oli runsaasti huviveneitä. Mentiin majakalle sonnien toivossa, mutta eivät olleet paikalla. Yksi nähtiin aikaisemmin pask'kalliolla, muita ei koko päivänä. Majakalle ei kärsinyt jäädä hyttysten takia ja oli jo muutenkin aika lähteä kotiin.

Nuolihaukka kiusasi merikotkaa hauruloukon yläpuolella.

Hanhistossa oli viitisenkymmentä tavia.

Kuului mustaviklon ääni. Luultiin ensin mustavikloja olevan neljä, mutta ei ole kuin yksi.
Vielä pari makrokuvaa Makholmasta.

?

Mustikka se on. Ne ovat kohta kypsiä.

Hannu Rinne

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos mukavista jutuista ja hienoista kuvista, joista useimmiten olet värkännyt jouhevan tarinan. PLY-blogi näyttää kyllä vahvasti henkilöityvän Sinuun, mutta tällaisella kokonaisuudella ei laisinkaan paha juttu!

Terveisin, Tiina Virtanen

Hannu kirjoitti...

Kiitos palautteesta.
Kirjoittajia soisi olevan enemmän. Monet kirjoittavat retkikertomuksia sähköpostiin, ne voisivat aivan hyvin olla blogissa.