perjantai 29. elokuuta 2008

Karhuluodon häijy väiski

Koko reissusta ei olisi viitsinyt kirjoittaa mitään, ellei paikalla olisi ollut ärhäkkää väiskiä. Ensin se ajoi valkoviklon tiehensä ollen takaa-ajossa todella "iholla". Harmi vain, että olin tilanteessa sen verran unessa ettei ole mitään dokumenttia esitettäväksi. Myöhemmin häätötoimenpiteet kohdistuivat rantasipiin. Mahtoiko väiski vain yleensä vihata kahlaajia, vai oliko siinä rannalla tullut jonkinlaista sanaharkkaa, joka sitten aiheutti väiskin ylimitoitetut reaktiot. Väiski saattoi myös pelätä leivän loppuvan, sillä ainakin valkoviklo syö koko ajan ja isona lintuna melkoisia määriä.

Väiski häätää rantasipiä tiehensä.

Ihmettelet varmaan miksen keikahda vasemmalle kyljelleni. Jotta saavuttaisit uskottavuutta siellä blogissa, niin kirjoita, että nuoren rantasipin kivipiira on sen oikealla puolella. Kivipiiran kivenmurikat tasapainottavat linnun niin, ettei se tarvitse vasenta jalkaa pysyäkseen pystyssä. Aikuisen rantasipin kivipiira siirtyy vähitellen keskelle kroppaa, samalla se kasvattaa itselleen vasemman jalan.
Sinun on turha mainita minua tietolähteenäsi - saat kaiken kunnian itsellesi.
Koirarannalla oli muutamia kahlaajia.

Nuori tylli

Aikuinen tylli

Nuori suosirri

Lapinsirrejä

Karhuluodossa on useassa tolpassa käpytikan paja.

Tuulihaukka edusti petopuolta.

Tämäkään "keltiäinen" ei liene mikään rariteetti. Näyttää pajulinnulta, vaikka onkin väritykseltään tavallista tummempi.

Tässä vaiheessa ripsi jo vettäkin, joten oli aika häipyä tiehensä.

Hannu Rinne

Ei kommentteja: