sunnuntai 14. kesäkuuta 2009

Kuhari paratiisissa

Tehtiin kaverin kanssa kesän ensimmäinen pyöräretki. Retkelle lähdettiin taas Nakkilan Kivialhosta. Ekalla kerralla ei viitsi lähteä kovin pitkälle, joten retkikohteeksi valikoitui Harjavallan paratiisin luontopolku. Tällä kertaa käveltiin Satalinnan sairaalan kohdalta voimalaitoksen suuntaan. Polku on paikoin aika jyrkkä, joten tarkkana pitää olla - etenkin jos pitkospuut ovat märkiä ja kuraisia. Yhdellä huolimattomalla askeleella siirtyy staijaamaan joen puolelle.
Luontopolun varrella olivat parhaiten äänessä kertut. Mustapää-, lehto- ja pensaskerttu kuuluivat kaikkialle. Käet pyörivät alueella koko ajan. Ihmeteltiin montako munaa käki pystyy munimaan kevään aikana. Senhän ei tarvitse rajoittaa muniensa määrää millään lailla.

Mustapääkerttu.

Lehtokerttu.

Sponde ekokuhari paratiisista. Vastakohtana on ajaa hummerilla manalaan bongaamaan korppikotkaa.

Alueella pesinee pikkutikka.

Illemmalla Nakkilassa pihapiirissä pyöriskeli harmaasieppo. Surkuteltiin, että mistä se löytää itselleen kumppanin. Ei olisi tarvinnut surkutella, sillä kaveri oli pistänyt pullat uuniin jo aikoja sitten. Toinen lintu oli hautomassa samassa paikassa kuin aikaisempinakin vuosina.

Grillin yläpuolella koivussa säksätti hernekerttu.

Laulurastas aloittelee jo toista pesintää tänä vuonna.

Kilometrejä tuli 53, mutta matka ei tuntunut missään kun sen ajoi neljässä erässä.

Hannu Rinne

Ei kommentteja: